Hoera, lekker samen genieten!

We wensen iedereen een hele fijne vakantie toe!

Afscheidsavond schoolverlaters

Wat een talent

Rekenen en uitzoeken; waar kunnen we naar toe?

Samen erop uit

Avondvierdaagse 2016

Dank je wel ouderraad!

We kijken terug op een geslaagde vierdaagse. Een groot dank je wel voor de kinderen en ouders. Natuurlijk willen we in het bijzonder de ouderraad bedanken. Wat een werk is er verzet om alles goed te laten verlopen. Inschrijven, shirts uitdelen, de catering, lijsten maken, tassen zoeken, vlaggen naar de juiste plek brengen, presentjes maken en dan ook nog alles voor de tweedaagse van unit 1 organiseren. Heel erg bedankt voor alles wat jullie voor ons allemaal doen!

Namens alle leerlingen, ouders en het team!

 

Vrijdag 3 juni vieren we de afsluiting van ons kernconcept groei en leven met de opening van ons super mooie plein. (Die dankzij de inzet van zoveel ouders zo geweldig is geworden! ) Dit doen we met een pleinfeestje en vanaf 13.00 uur bent u ook van harte welkom. Het plein wordt dan officieel geopend. Er zijn dan voor de kinderen een aantal leuke activiteiten om het plein in te wijden. Na deze opening is er een plantjesmarkt. Voor de plantjesmarkt zijn we op zoek naar stekjes of kleine plantjes. Misschien heeft u iets leuks in de tuin staan. Een plant die u kunt verpoten en graag met een ander wilt delen. Of heeft u iets te veel groente gezaaid. En anders een stek van een bloem die u gewoon kan missen. Deze plantjes kunt u dan deze vrijdagochtend 3 juni vanaf 8.15 uur inleveren. Er staat dan een marktkraam klaar op het plein, waar u de spullen in kunt leveren.

Voor deze plantjes vragen wij een kleine bijdrage. Het geld dat we hiermee ophalen is voor het kinderkoor Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda. U komt toch ook vrijdag 3 juni. Tot dan! 

Toet, klink, boink.....

Kennismaken met muziekinstrumenten van de Harmonie de Vriendschap tijdens een masterclass

Wat een geweldig moment om echt te mogen spelen of dirigeren. Harmonie de vriendschap heeft de kinderen kennis laten maken met alle muziekinstrumenten. De kinderen mogen zelfs nog langskomen voor proeflessen. In de bijlage, op de site bij nieuwsbrief, staat meer informatie hierover.Dank jullie wel!

Dank je wel vader Arjan en plein-commissie. Wat een verrassing zo na de vakantie!

Groei en leven, een prachtig kernconcept

Hoera wij zijn allemaal geslaagd!

Wat een geweldig feest!

Unit twee op excursie

Bent u benieuwd wat de leukste school van Dichteren te bieden heeft? Kom dan 29 april kijken. Van 9.00 uur tot 11.00 uur kunt u inlopen. Natuurlijk zijn ook kinderen van harte welkom! 

De waterpomp werkt weer

Webinar groei en leven

Online les krijgen; natuurlijk kan dat. GelderVeste heeft de webinar groei en leven verzorgd.

Klaar voor de start.....

We hebben de krant weer gehaald. Elke wacht op het vertreksein zodat zij kan starten met zijn fietsexamen.

Ik Iep, jij Iept, wij Iepen.....

Eindelijk mogen ze laten zien wat ze kunnen. De schoolverlaters werken twee dagdelen aan de IEP eindtoets. Ze mogen in een boekje werken dat vol staat met sommen en korte betekenisvolle teksten. Wij Iepen nu al voor het derde jaar. Het geeft een mooi beeld van het kind in zijn totaliteit; hoofd, handen en hart.

Kernconcept groei en leven

Deze week starten we met een nieuw kernconcept. We gaan onderzoeken hoe de groei en het leven van een plant, dier en mens eruit ziet. Daarbij kijken we naar het ecosysteem en de invloed die we daarbij als mensen hebben. Wilt u een masterclass geven? laat het ons dan zeker weten, alvast bedankt!

Masterclass

Masterclass in unit 3 over de reis van Tom van der Berg naar Birma. We hebben geleerd over het geloof van de Boeddhisten. Hoe staan zij in het leven?#‎interessant?

Slakkenrace

Juf Carin schrok gisteren heel erg. Komen onze bloembollen eindelijk omhoog, worden ze volop geplukt door kinderen uit unit 1! Bij navraag bleek het voedsel te zijn voor de verzamelde slakken. Juf Carin heeft de slakken goed bekeken en samen met de kinderen een slakkenrace opgezet. Superleuk, maar het duurde wel heel lang ..........?#‎hetblijvenschatjes?

Straatvoetbal

Het Doetinchems KNVB Straatvoetbaltoernooi komt er aan! Op vrijdag 6 mei organiseert Sportservice Doetinchem samen met Viod Doetinchem het KNVB Straatvoetbaltoernooi. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, maak dan samen met je vrienden of vriendinnen een team en doe mee! Voor inschrijven en meer informatie kijk opwww.sportservicedoetinchem.nl.

Fietsen; regels en macht

Bij het kernconcept regels en macht past de fietskeuring, het theorie examen, een gezellige lunch en tenslotte het fietsexamen voor unit 3. Spannend, maandag 25 april volgt de uitslag.
We willen graag alle ouders bedanken voor het bemannen van de controlepunten! 

Voetbaltoernooi 2016

Afsluiting kernconcept macht en regels

Bij het kernconcepte macht en regels hebben we veel geleerd over de macht van media, geld, wereldgodsdiensten, wereldleiders en reclame. 
We hebben deze week het kernconcept afgesloten. 

Mark en Annemarie van Heilbron Assuantiën #regiobank, hebben een aantal masterclasses gegeven over geld. Geweldig.
In unit 3 hebben veel leerlingen hun eigen onderneming opgezet. Voorzien van een ondernemersplan en een reclamecampagne. Een prachtig eindresultaat.

Energy4all en Present; leerlingen in actie voor het goede doel. We zijn trots op jullie!

Dag juf Melaney

Juf Melaney volgt de opleiding pedagogiek. Ze kiest voor een andere studierichting. We hebben nu wat eerder afscheid moeten nemen. Juf, bedankt voor al je gesprekken en allles waar je ons verder mee geholpen hebt. We wensen je veel succes met je verdere schoolloopbaan. 

Fietsen die op school mogen blijven logeren

De laatste tijd blijven er regelmatig fietsen op het schoolplein achter. Het is altijd mogelijk om die binnen school te zetten, of in onze schuur. Laat het ons weten.

Werken aan ons schoolplein; Arjan is op zoek naar graszaad om het nog mooier te maken. Wie kan ons helpen?

Masterclasses: wereldgodsdienst, RDW en dansen

Blik op Zuid

Paasviering

We kijken terug op een geslaagde paasviering. Eieren zoeken, paaslunch, paasverhaal, paaslied, een verhaal afschrijven, dramauitdagingen en veel plezier maken samen. Dit is gelukt dankzij de geweldige  organisatie van de ouderraad en de hulp van vele ouders. Voor die ouders hebben we vandaag even heel hard geapplaudiseerd. 

Samen aan het werk; het team heeft de jaarlijkse update van kinder EHBO weer gehaald.

Dansend het weekend in

Twaalf leerlingen uit unit 2 hebben een speciale dansles gevolgd. Zij leerden de beginselen van de Argentijnse tango, gegeven door professionals! Niet alleen kregen zij les, ook werden zij gefilmd als promotiewerk voor de dansers! Op ons facebookaccount kunt u een stukje van de dans zien.

Voetbaltoernooi 2016

Wat kijken we terug op een prachtig toernooi. De jongens begonnen goed, eerste in de poule. Daarna werd het een stuk moeilijker. De meisjes deden het ook fantastisch. Een eerste en net geen tweede plaats in de poule. De ploeg die door ging moesten twee wedstrijden laten beslissen door penalty's. Zwaar, keeper Sophie hield veel ballen maar dan gaat er een bal net over of tegen de doelpaal.. We gaan er voor het komend jaar maar weer hard op oefenen. We bedanken alle ouders, broers/zussen, kennissen en vrienden voor het aanmoedigen. En naast het vaste team hebben meester Bram, Lennard, Alper en Junior ons team goed begeleid! Dank jullie wel. Voor ons zijn jullie allemaal nummer 1!

In het nieuws bij Philips

Vader Arjan Meijerman heeft bij ons masterclasses gegeven over de electronische dobbelsteen. Arjan werkt bij Philips Lightning Winterswijk. We staan nu zelfs in het personeelsblad! Dank je wel Arjan!

Met loeiende sirenes en machtsvertoon zijn we maandag 14 maart het kernconcept macht en regels gestart.

In dit kernconcept staat het besef wat macht is, hoe je macht kunt krijgen en hoe macht wordt uitgeoefend. Het stellen van de regels kan heel autoritair gebeuren (als alle macht in handen is van één persoon) of heel democratisch (als alle personen binnen de groep evenveel macht hebben). Het besef van de verandering die onze maatschappij op dit vlak heeft doorgemaakt van de middeleeuwen tot het heden en de verschillen met andere culturen wat macht en regels betreft maken eveneens deel uit van dit kernconcept. De kinderen kijken ook naar andere landen waar soms heel anders wordt omgegaan met macht, er gelden daar andere regels. De komende weken behandelen we o.a. de volgende onderwerpen:

 • Internet (identiteit)
 • Reclame
 • Geld (week van het geld) met een gastles van Heilbron
 • Masterclass groepsdruk van bureau Halt in unit drie
 • Machtige wereldleiders
 • Pasen
 • Grieken en Romeinen
 • Ridders en kastelen
 • Beroepen met macht
 • Wereldgodsdiensten
 • Rechten van het kind
 • Vluchtelingen

In unit drie wordt het verkeersexamen afgenomen in deze periode dus worden ook de verkeersregels behandeld. Mocht u leuke ideeën hebben of een masterclass willen verzorgen dan kunt u dit mailen naar l.weenk@gelderveste.nl

 

 

Paasvuur

Op zaterdagavond 26 maart om 20.00 uur is er een KINDERPAASVUUR (voor ouders en kinderen) in natuurpark de Greephorst aan het Kalmoesveld. Je hoeft geen snoeihout mee te nemen want daar hebben we al voor gezorgd. De entree is gratis.
https://www.facebook.com/DeGreephorst/?fref=photo

 

Masterclasses muziek tijdens kernconcept kracht en golven

Prisma in het nieuws

Kijk snel op de website www.ikkanhetmaken.nl  Hierin staat beschreven wat we op school met de 3D printer doen. Ik kan het maken is het begeleidingstraject van GelderVeste. Er staan leuke foto's bij.

Schaaktoernooi Arnhem; regiokampioenschappen

En hier staan ze dan. Van 12.00 uur tot 18.00 uur aan één stuk door partijen schaken. Wat zijn wij trots op jullie. Wat een sport! Schaken hoort echt bij ons onderwijs! We bedanken ouders voor hun support en Niels van der Mark van Esox chess schaaktrainingen voor de geweldige ondersteuning en les. Jullie hebben er in ieder geval een fan bij en ik heb ons team leerkrachten al aangemeld voor schaaklessen........

Thema avond

Op dinsdagavond 15 maart houden we onze derde thema-avond van dit jaar. Het thema van deze avond is: Media opvoeding.

Het Jeugdinterventie team van de gemeente Doetinchem verzorgt deze avonden op de drie basisscholen in Dichterbij. 

De regie van de avond ligt in handen van specialisten van het jeugd interventieteam en jongerenwerk Doetinchem. Het eerste deel van de avond is informatief. De toegang tot social media is laagdrempelig en dat biedt kansen, maar kent zeker ook gevaar. We zien kinderen op steeds jongere leeftijd over een smartphone en/of tablet beschikken. We zien ook dat Wi-Fi op steeds meer plaatsen vrij toegankelijk is. Hier schenken we als school veel aandacht aan. De kinderen mogen hun mobiel ook gewoon meenemen. Maar is dit voldoende?

Het tweede deel van de avond wordt via een forum vormgegeven, waar u uw eventuele vragen of opmerkingen in kunt brengen. In dit forum nemen wijkagent Frans Geerdink,  twee buurtcoaches, waaronder Bertie Jennekes en Lilian Weenk plaats.

Wij hopen op een grote opkomst en zien u graag op dinsdagavond 15 maart om 20.00 uur.

Het jeugdinterventie team zal ook in unit 3 komen om over bovenstaand onderwerp met de kinderen te praten.

 

 

Kracht en golven

Met ons kernconcept kracht en golven hebben we o.a. geleerd hoe we een stevige brug moeten bouwen. Hoeveel gewicht de brug uiteindelijk kan dragen is dan weer een leuke uitdaging. Die voor veel creatieve oplossingen zorgt. Nu alleen nog de leerlingen en de bank wegen. Maar ja, hoe weeg je die bank nu weer....

De eerste typediploma's zijn weer binnen.

In januari zijn ze op school van start gegaan. Mirthe, Anne en Caro hebben hun typediploma na al gehaald Gefeliciteerd dames.

Meer informatie vindt u onder het kopje nieuwsbrief; ouders.

Kerst 2015

Sinterklaas op bezoek


Een gymles met Piet


Dag juf Stefanie


Juf Stefanie heeft vorig jaar en dit jaar bij ons stage gelopen. Nu heeft ze haar diploma gehaald. We laten juf Stefanie niet gaan! Ze werkt momenteel op twee Gelderveste scholen. Gefeliciteerd juf, we gaan je missen!

Afsluiting van het kernconcept binding

Samen met Manuael en de stichting DOC hebben we een muurschildering gemaakt. Dit alles heeft te maken met de stedenband die de gemeente Doetinchem heeft met La Libertad. Vrijdag was dan de 
onthulling van het eindresultaat. De kinderen hebben Mart Hopmans (stichting DOC) bedankt voor de masterclasses die ze heeft gegeven over Nicaragua. We hebben haar, de burgemeester en Manuel bedankt door ze een herinneringsmunt aan te bieden. Deze zijn door de kinderen gemaakt op de 3D printer. Floris heeft het zelfs in het Engels uitgelegd aan Manuel de kunstschilder.Manuel heeft de hele week met de kinderen in het engels kunnen praten en veel plezier gemaakt. Manuel vond het super dat onze leerlingen allemaal zo vrij in het engels konden praten. Erg leuk. We hebben de onthulling afgesloten met een groot dansfeest Waar we dans je fit uit Zevenaar heel hartelijk voor bedanken! 
Meerdere foto's volgen nog. U kunt op facebook al veel bekijken.  


Wij wensen iedereen een geweldig nieuw schooljaar!

Welkom terug allemaal,

We gaan weer starten met een nieuw schooljaar. Een jaar waarin we hard gaan werken aan Duits op school. Het leesonderwijs verder gaan professionaliseren. En we starten met het werken op een 3D printer. We hebben er weer zin in....

We wensen iedereen een fijne vakantie!

Dag schoolverlaters.....


Eindmusical en feestavond schoolverlaters


Dag lieve juf Petra


Wat een tranen; dag lieve juf Merel

Met unit 1 naar Irrland


Irrland deel 2


Met unit 2 naar de Efteling


Kamp met unit 3 in LeusdenKoningsspelen 2015


Week van het geld

Bij macht en regels hoort zeker het onderwerp geld. De moeder van Jessy uit unit 1 heeft een leuke gastles verzorgd. We hebben hierbij veel over geldzaken geleerd. Twee weken lang maken ouders en kinderen huiswerkopdrachten. De kinderen hebben één doel; zakgeldverhoging. Zeker nu ze weten hoeveel ze moeten sparen voor verzekeringen, een fiets en een mobiel. Ouders veel succes!

Een kijkje in unit 1


Masterclass

Alle kinderen werken met een planning. Daarbij is het mogelijk je aan te melden voor een masterclass. Er zijn kinderen die zelf een masterclass verzorgen. Er worden regelmatig gasten uitgenodigd.  Bijvoorbeeld een auteur, week van het geld, ik eet het beter en gastlessen rondom sport, dans en muziek.
Op de foto's staan wat sfeerimpressies.  

Masterclass chocolademelk drinken, brugklasspel spelen, een museum bellen met vragen over Napoleon en programmeren.


Durkum Bokaal

Geweldig, dansles van Vidadance. We zijn flink aan het oefenen voor de Durkum Bokaal. Het gaat helemaal goed komen.


Ruimte en tijd


Het nieuwe kernconcept waarmee we in alle units zijn begonnen heet tijd en ruimte. Als startactiviteit mochten alle kinderen in een raket. Onze astronauten kropen in de raket en ervaarden hoe het was om te 'zweven'. Aankomende periode komen we steeds meer te weten over dit boeiende kernconcept.

't Prisma op bezoek in het glazen huis

Het is Daphne  en Tess gelukt om in het glazen huis de cheque te overhandigen. Geweldig meiden. We zijn trots op de opbrengst; in twee uur tijd 950 euro!

De voedselbank bedankt iedereen voor de geweldige steun!

De mensen uit Waterrijk hebben mooie zelfgemaakte kerstknutsels mogen ontvangen van onze leerlingen. 

Wij steunen Serious Request en de voedselbank

Komt u donderdagavond  18 december ook naar onze lichtjesroute en kerstmarkt op school.

Werk in uitvoering

Dit jaar werken we hard aan ons nieuw onderwijsconcept. Dit heeft gevolgen voor onze site. We moeten hem vernieuwen. We zijn hier druk mee bezig! Onze excuses voor het ongemak. De nieuwsbrief wordt wel iedere week geplaatst en onze facebookpagina wordt goed bijgehouden.  

Sinterklaasfeest


Theaterdag september